poniedziałek, 1 października 2018

Polaganje sten stanovanjske hiše

  Polaganje sten stanovanjske hiše

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Polaganje sten stanovanjske hiše

Opečne stene in njihova najmanjša debelina

Na gradbenem trgu ni univerzalnih materialov, ki izpolnjujejo vse zahteve na katerem koli področju. Za določene pogoje je primerna določena debelina stene. Tipične velikosti najpogostejših vrst opek so 250 * 120 * 65 mm, so standardne.

Značilnosti opečnih sten

V Rusiji je veliko tovarn, ki proizvajajo opeke, razporejene po vsej Rusiji tako, da je prodajni trg v največjem polmeru 50... 100 km od katerega koli gradbišča. In tehnologija zidnih zidov iz opeke je bila preizkušena in preizkušena s časom, od nje so postavljene stene in predelne stene. Takšne stene so trajne, trajne in odporne. Vse te okoliščine so opeko resnično priljubljen gradbeni material v Rusiji.
  Polaganje sten stanovanjske hiše

Tehnologija gradnje sten iz gaziranega betona

Gazirani beton - lahki material, ki ne povzroča ekstrudiranja lepilne raztopine. Za razliko od tradicionalnih opečnih zidov, so stene blokov za betonske betone lahko postavljene brez premora. V skladu z gradbenimi kodami se za polaganje zunanjih sten uporabljajo bloki debeline 375-400 mm, za notranje stene - najmanj 250 mm, za dekorativne predelne stene - najmanj 100 mm. Uporaba orodja Ytong, izdelana posebej za obdelavo z gaziranim betonom, pospeši in poenostavi postopek polaganja in predelave blokov iz gaziranih betonov.
  Polaganje sten stanovanjske hiše

Opečne stene: dostojanstvo

Zakaj je zidanje ostalo eno najbolj iskanih naročil, čeprav to ni najbolj demokratična cena? Mi niti ne razmišljamo o prednosti tega povsem znanega gradiva - in v resnici obstaja veliko zaslug. "Pluse" opečnih zidov vključujejo:
  Polaganje sten stanovanjske hiše

Opečne stene

Najpogostejši material za gradnjo sten stanovanjskih stavb je keramika (uporabljamo izdelke Borisovske keramike LLC GOST 530-2012) in silikatne opeke s standardnimi dimenzijami 250 × 120 × 65 mm. Debelina struktur je večkratnik celotne opeke ali njegove polovice. Tako je stena z debelino 120 mm imenovana opeka na polovici opeke, 250 mm v opeki itd.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty