środa, 3 października 2018

Lesena tla

  Lesena tla

Splošna pravila za izgradnjo lesenega poda

Najbolje je, da vse delo opravite ob koncu ogrevalne sezone. To je posledica vlažnosti zraka in lesa. V tem obdobju je najmanjša možnost, da bodo talne plošče absorbirale preveč vlage. Če še vedno potrebujete leseno dno poleti, je najbolje počakati, da bo vreme ostalo sončno in suho najmanj teden dni.
  Lesena tla

Vse, kar potrebujete za dnevnike ↑

Zastavice so lesene ali polimerne palice različnih oblik in velikosti, ki se nahajajo pod zaključnim premazom. Glavne prednosti uporabe te metode:
  Lesena tla

DIY lesena tla

Samoslojna lesena tla vam bodo dala znanje, ki ga boste zagotovo potrebovali v prihodnosti. In tudi v primeru, da bi celo ti raje ostali na stran, s čimer bi "vodili vlado" v roke strokovnjakov. To vam bo pomagalo pravilno spremljati postopek dela.

↑ Postavitev tal in izbira lesa

Tla v leseni hiši v prvem nadstropju so položena na tla in so sestavljena iz naslednjih elementov: hlodi, dna, hidro in toplotna izolacija, talne obloge in talne obloge. Namestite celotno konstrukcijo na nosilce ali podporne stebre iz opeke ali betona. Med tlemi in tlemi je podzemno, ki je temeljito prezračeno za ohranjanje lesa v optimalnem stanju in ustvarja mikroklimo prvega nadstropja.
  Lesena tla

Kako začeti tla?

Visokokakovostna tla so povsem ravna površina, ki se pripravlja v prvi fazi dela in se izvaja le enkrat. Potem lahko spremenite vrsto pokritosti, če zahteva novo popravilo in spremenite slog notranjosti. Najprej se določi enakomernost tal. Za to uporabite raven gradnje: laser ali mehurček. Ko betonska površina pade na 2 cm, se uporabi samo-nivojska mešanica. V primeru večjih napak izdelajte betonsko spojko. Če se popravila izvajajo v zasebni hiši z razstavljanjem starega talnega poda, pri čemer ostane le zemeljska površina, je potrebna tudi estriha.
  Lesena tla

Glavne pomanjkljivosti lesenih podov

Namestitev laminatnih talnih oblog na leseno tla je možna samo na ravno in trdno površino. Glede na tehnologijo je dovoljena razlika 1 mm na vsakih 2 m. To je posledica izdelave laminirane plošče. Ima ključavnice na robovih, ki se morajo tesno prilegati sosednjim trakom laminata.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty