wtorek, 2 października 2018

Prekrivna ojačitev

  Prekrivna ojačitev

Kaj potrebuje okrepitev monolitnih plošč

Moderne konstrukcije je nemogoče predstavljati brez monolitnih talnih plošč. Z njimi se delovni proces olajša in veliko hitreje zaključi. So trajni, odporni proti vlagi, odporni proti ognju. Rezultat je precej toplega stropa, ki lahko zaščiti hišo pred vetrom in mrazom.
  Prekrivna ojačitev

Pravi izračun ojačitve

Da bi pravilno analizirali tla, morate izračunati ojačitev in gradnjo temeljev za vse vrste hiše (lesene, opeke). Ko določite sestavo zemlje na stavbi, izračun ne bo težko izvedljiv, kar lahko storite precej natančno. Izračun se izvede takoj na deformacijah za več raztopin armature.
  Prekrivna ojačitev

Kaj morate vedeti o ojačitvi tal

Za izvedbo armature betona uporablja armirano jekleno palico. Debelina je od 8 do 14 mm debeline do 150 mm. Pri nakupu že pripravljenih talne plošče je treba upoštevati dejstvo, da se proizvajajo v tovarnah trdne, rebraste in votle. Še posebej priljubljena je zadnja možnost. To je posledica dejstva, da so zaradi praznin v betonskem monolitu takšne plošče sorazmerno majhne teže, odlične izolacijske zmogljivosti, slabe absorpcije zvoka in dobro vzdržujejo deformacije.
  Prekrivna ojačitev

Navodila za okrepitev armature

Tlak na monolitni plošči gre navpično navzdol in se enakomerno porazdeli po celotnem območju. Izkaže se, da zgornji del armaturne kletke prevzame tlačno obremenitev, spodnji del pa natezno obremenitev. Palice so položene v opaž in so medsebojno povezane s prožno žico ali so povezane z zvari. Za spodnjo mrežo uporabite debele jeklene palice. Zgornja plast sestoji iz palic manjšega premera.
  Prekrivna ojačitev

Značilnosti armaturne monolitne plošče

Monolitne plošče so razširjene tako v samostojni kot v večnadstropni zgradbi. V prvem primeru gradbeniki izvajajo samolitne plošče zaradi tega, ker monolitne plošče ne zahtevajo uporabe gradbene opreme. Poleg tega so zelo trpežni, odporni proti ognju in so lahko zasnovani v meri velikosti.
  Prekrivna ojačitev

Proizvodnja plošč do nestandardnih velikosti

Če je za ločeni odsek potrebno velikost plošče, potem je treba vse podatke preračunati. Upoštevati je treba, da se v primeru, da je potrebna konstrukcija z močno podlago, okrepitev plošče izvede tako, da potegne ojačitev v skladu z določenimi posameznimi dimenzijami in opazuje potrebno razdaljo med armaturo. Te številke so neposredno odvisne od območja, ki ga bo ta plošča zasedla v zgradbi, ne glede na to, ali gre za strop ali steno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty