niedziela, 28 października 2018

Opečne stene

  Opečne stene

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Opečne stene

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Opečne stene

Zidna zidarska tehnologija

Kateri koli način zidanja s svojimi rokami je bil izbran, je še vedno, po nekaj linij, ki jih je treba povezati. Zahvaljujoč spoju, šiv postane veliko bolj zanesljiv in gosti. V neposredni odvisnosti od uporabljenega orodja lahko šivi dobijo natančno podobo, ki je potrebna.

Značilnosti opeke

Navadna opeka ima debelino polovice opeke. Kot pri zunanjih in nosilnih stenah se polaganje izvaja v eni opeki. To je 25 cm in več. Notranje stene in razne predelne stene so izdelane na polovici opeke, vendar obstajajo primeri, ko se polaganje opravi v 1/4 opeke. Omeniti je treba, da taka stena ne bo imela dovolj moči. Da bi jo okrepili, je nujno treba okrepiti. Okrepitev mora biti na zunanjih stenah. Dovolj, da okrepimo vsako četrto vrstico.
  Opečne stene

Zidarstvo s svojimi rokami - kje začeti

Mnogi bodo odgovorili, da se opeka začne v prvi vrsti. Na nek način so prav, toda v resnici začetek vsega je hidroizolacija osnove sten - strešni material je položen na temelj. To se naredi, da bi izolirali opeko pred učinki vlage v tleh - brez nje bo absorbirala vodo in propadla med zmrzali. Prva vrstica opeke je postavljena na vodoodpornost, in ne smete skrbeti, da stene hiše ne bodo tesno povezane z osnovo. Velike opečne stene bodo trdno in varno stojale brez tega.

Faze dela

Opečna stena z lastnimi rokami bo videti veliko bolje in bo trajala dlje, če boste upoštevali določen algoritem dela. Za notranje predelne stene najpogosteje uporabljajo tehnologijo polaganja polaganja. Poleg tega so tudi opeke v četrtini in opeko. Odvisno od možnosti, ki jo izberete, bo določena trdnost stene in poraba gradbenega materiala.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty