wtorek, 30 października 2018

DIY namestitev kovinskih cevi

Prednosti uporabe plastike

Kovinske komunikacije so bile najbolj priljubljene pred nekaj leti. Imajo visoko stopnjo togosti in trdnosti, vzdržljive in ne zahtevajo vzdrževanja. Hkrati pa kovina daje korozijo, kar je v kanalizacijskem sistemu neizogibno. Pod vplivom klorirane vode se različni mineralni "čepi" pogosto oblikujejo na jeklenih in livarskih ceveh, ki negativno vplivajo na celotno delo odvodov.
  DIY namestitev kovinskih cevi

Orodje za vgradnjo kovinskih cevi

O orodju za vgradnjo kovinskih cevi je že opisano v članku Kovinske cevi za vodovodni sistem. Vendar, da vas ne bi vodili po vsej lokaciji, ponavljam (vendar bo prav tako koristno prebrati ta članek - če resnično nameravate namestiti vodovodni sistem iz kovinskih plastičnih cevi).
  DIY namestitev kovinskih cevi

Orodje, potrebno za delo s kovinsko-plastično cevjo

Najprej morate razumeti, da je cev iz kovinske plastike, odvisno od vrste uporabljenega pribora, mogoče sestaviti s posebnim stiskalnico ali s pomočjo stiskalnih matic. Če govorimo o zanesljivosti določenega pribora, so približno na isti ravni. Razlika med njimi je ta, da v nasprotju s stiskanjem pritisne mejne stikali, ki so dali puščanje, ni mogoče popraviti. Iztaknjeno vgradnjo je treba odstraniti samo in na svojem mestu namestiti novo.
  DIY namestitev kovinskih cevi

Kupujemo material in opremo

Kupujemo vse potrebne fitinge (pritrdilne elemente za priključitev cevi). Pribor je drugačen. Mehanske - navadne armature, ki so pritrjene s ključem. Stiskanje - fitingi naenkrat, pritrjeni s posebnimi kleščami. Stiskalnice po namestitvi ni mogoče dotakniti, mehanske pa jih je mogoče kadar koli zamenjati ali odstraniti.
  DIY namestitev kovinskih cevi

Pripravljalna dela

Shema prihodnje oskrbe z vodo

Pred izbiro materialov in nabavnih komponent sistema je potrebno razmisliti in razviti podrobno shemo bodočega sistema oskrbe z vodo.
  DIY namestitev kovinskih cevi

Namestitev stiskalnice na cev iz kovinske plastike

Pri polaganju kovinsko-plastičnih cevi, namenjenih za talno ogrevanje, vodovodne instalacije, ogrevanje in montažo stiskalnic s pomočjo rokav, boste morali uporabljati ista orodja kot sestavljanje stiskalnega pribora (razlika je v tem, da v prvem primeru potrebujete tlačne kljuke namesto tipk). Namestitev stiskalnice je nekoliko drugačna od namestitve pri uporabi kompresijske armature. Namestitev kovinskih plastičnih cevi, namenjenih, na primer, za ogrevanje, se izvaja v stopnjah:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty