niedziela, 28 października 2018

Streha iz kovine

  Streha iz kovine

Priprava za vgradnjo kovinskih ploščic

Valovite kovinske plošče trenutno priljubljene prevleke so opremljene z dvojno zaščito proti atmosferskim napadom. Jeklene profilne plošče se najprej potopijo v posode z vročim cinkom, tako da se na površini tvori protikorozijski film. Nato je zunanja stran materiala prekrita z barvno polimerno lupino, ki opravlja estetsko in zaščitno funkcijo.
  Streha iz kovine

Glavna pravila naprave strehe iz kovine

Pri pripravi kritine za izvedbo dela z lastnimi rokami priporočamo, da upoštevate naslednja pravila:
  Streha iz kovine

Izračun količine strešnega materiala

Za naročanje potrebnega števila kovinskih ploščic je potrebno izračunati potrebno količino strešnega materiala. Razmislite o oblikovanju pločevine: valovi so čez pobočje, in po njej so vrstice. Korak kovinske ploščice se imenuje razdalja med vrsticami. Če je list sestavljen iz 6 valov s tonom 350 milimetrov, potem se imenuje en sam modul. Danes so v prodaji naslednji listi:
  Streha iz kovine

Previdnost pri namestitvi kovinske strehe

Če območje vaše spletne strani omogoča prosto postavitev krovnih plošč iz kovine za skladiščenje, je zaželeno, če obstaja zadostno število palic ali lesenih desk, za shranjevanje listov na palice s prečnim prerezom približno 20 cm in s deskami med listi. Na gradbišču je mogoče varno namestiti več takšnih skladov z 10 listi v vsakem in z razdaljo približno 1 meter med skladi.
  Streha iz kovine

Kovinska streha

Danes se takšno delo opravlja predvsem z uporabo kovinskih ploščic. V tem primeru so stroški strehe cena materiala in stroški montažnega dela. Ti stroški so neločljivo povezani s proizvajalcem kovinske plošče in njeno namestitveno površino. Bolj slavni proizvajalec in večji prostor, višja je končna cena.
  Streha iz kovine

Enostavna pravokotna rampa

Namestitev kovinske strešne kritine za ogrodje, razporejeno s korito 60-90 cm, se začne s plaščem. Plošča za plašč je izbrana z velikostjo 100x25. Prva plošča za nahode, ki je prikazana vodoravno, kot je prikazano na sliki. Za njim, na razdalji 25 cm, je prva plošča stisnjena. Vse naslednje plošče letve so pakirane na razdalji 35 cm. Korak letve se preverja vsakih 5 vrstic, od prve plošče. Polaganje kovinskih ploščic z lastnimi rokami ni enostavno. Boste zmotili z vodoravnico zavese - morali boste prekiniti celotno zaboj. Odtočne kljuke so nameščene na odskočni deski, na njih pa se spusti trak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty