piątek, 2 listopada 2018

Polaganje mozaika na papirju

  Polaganje mozaika na papirju

Polaganje mozaika na papirju

Trenutno obstaja več vrst mozaičnih ploščic, na primer papirnatih mozaičnih ploščic in ploščic na osnovi mrežnega očesa. Za izvedbo pravilnega polaganja mozaične ploščice, ne glede na njegovo vrsto, je potrebno izpolniti nekaj splošnih pogojev.
  Polaganje mozaika na papirju

Polaganje mozaika: kaj naj bo furnirana podlaga

Glavna težava, ki je neposredno povezana z polaganjem lastnega mozaika, je razpoložljivost kakovostne baze. Praviloma je lepo postaviti mozaik na steno ali drugo površino, zato mora biti popolnoma ravna. V nasprotju s ploščicami je ta material prilagodljiv in če je osnova neenakomerna, bo preprosto ponovila vse oblike površine.
  Polaganje mozaika na papirju

Priprava na ploščice

Da bi dosegli najbolj natančen rezultat mozaika za nošnjo, je med pripravami na površino potrebno narisati območje, na katerem bo uporabljen mozaik. Potrebno je izdelati meritve treh listov mozaika in uporabiti nastale dimenzije na površino v obliki vzorca v navpični in vodoravni ravnini, tako da bo mreža sčasoma prišla ven.
  Polaganje mozaika na papirju

Mozaik za kopalnico: sorte

Sodobni kopalni mozaik je pripravljena rešitev za dekoracijo stene - danes se nam ni treba pogovarjati o zabodenih ali ročno odrezanih delih. Vse je veliko preprostejše - ko kupujete mozaik, kupite končne ploščice, iz katerih je izdelan tudi potreben vzorec. No, izkazalo se je, da je standardno, vendar je priročno pri delu. Izdelan je v več različicah - na prožen način in v obliki trdnih keramičnih ploščic. Kakšna je razlika med temi vrstami?
  Polaganje mozaika na papirju

Pripravljalna dela pred polaganjem mozaičnih ploščic

Vsi pripravljalni deli za oplaščenje mozaičnih ploščic se pričnejo s pripravo površin, saj je mozaik lepljen v skladu s tehnološkimi pravili samo na suhi, gladki in čisti osnovi.

Najprej morate ugotoviti, kaj je njegov namen?

Mozaik je precej vsestranski material, uporablja se za stene in tla, zunanjo in notranjo oblogo, tako da ima velik izbor z določenimi značilnostmi. Če je ploščica potrebna za stene kopalnice, potem morate izbrati vlago odporno in par, in če je mozaik potreben za tla v kopalnici, potem mora biti tudi trpežna in ne spolzka. Za zunanjo oblogo stavb je potrebno uporabljati trajne, toplotno odporne materiale, ki nosijo vlago. Za talno montažo je pomembno, da so mozaični čipi trpežni in ne utrjeni med delovanjem. In, seveda, pomembno merilo je vizualna komponenta, saj mora izgled tega materiala dopolnjevati notranjost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty