wtorek, 30 października 2018

Gradnja monolitne stavbe

  Gradnja monolitne stavbe

Monolitna konstrukcija

Monolitna gradnja je ena najbolj obetavnih tehnologij, ki se uporabljajo pri gradnji stavb in objektov za različne potrebe. Proces monolitne konstrukcije je podoben konstrukciji različnih strukturnih elementov iz mešanice, ki vsebuje beton in posebno opaž. Pod oporo razumeti poseben dizajn, ki služi kot posebna oblika, v kateri je položen monolitni beton. Opaž je sestavni del monolitne gradnje in ena od njegovih lastnosti, saj skozi opaž je gradnja bodoče gradnje moč, togost in odpornost na spremembe v obliki, velikosti in drugih lastnostih betonske konstrukcije.
  Gradnja monolitne stavbe

Monolitna betonska dela na velikih gradnjah in v zasebni stavbi

Monolitna gradnja postaja vedno bolj priljubljena gradbena tehnologija. Trdni okvir, ki je oblikovan med trdno konstrukcijo, je zelo trpežen. Uporaba opažev različnih oblik vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Monolitna gradnja se uporablja za gradnjo tako poslovnih zgradb kot stanovanjskih zgradb. Izvajamo tudi monolitno delo pri gradnji parkirišč, skladiščnih kompleksov (razen monolitnih sten - izdelava industrijskih betonskih podov za skladišče in delavnico). Pri gradnji športnih objektov uporabljamo in načrtujemo monolitne strukture armiranega betona.
  Gradnja monolitne stavbe

Značilnosti gradnje objektov iz monolitnega armiranega betona

Monolitna konstrukcija pomeni tehnologijo postavitve stavbe ali druge strukture armiranega betona v kratkem času in skoraj vse oblike in višine.
  Gradnja monolitne stavbe

Tehnologija gradnje večplastnih monolitnih zunanjih sten s toplotno izolacijsko plastjo betona z nizko toplotno prevodnostjo

Pogosto v praksi sodobne gradbene tehnologije montaže obodnih konstrukcij, kot so vgrajeni sistemi s prezračevano zračno režo, s tanjšimi ometnimi plastmi, so večplastna zidova praviloma bolj delovno intenzivna, trajna, večinoma uporabljajo ročno delo, kar skupaj vodi do povečanja časa gradnjo in donosnost naložbe.
  Gradnja monolitne stavbe

Kako narediti in uporabiti opaž

Po zaključku dela pripravljalne faze se prične gradnja opažev za ploščo monolitne podlage. Tako, da se beton, ko se vlije, ne pušča betonskega mleka, za cementno mešanico pripravimo plast iz polietilenske folije.
  Gradnja monolitne stavbe

Opaž za monolitno konstrukcijo in njeno namestitev

Vgradnja monolitne konstrukcije armiranega betona se izvaja s posebnim obraznim orodjem. Opaž je ogrodje ali gredna konstrukcija iz lesa, plastike, jekla ali aluminija, napolnjena z betonom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty