środa, 31 października 2018

Odsesavanje dima in prezračevanje

Oprema za odstranjevanje dima

Zaščita dima vključuje posebna sredstva za odstranjevanje dima, kot tudi splošno opremo, ki je del prezračevalnih sistemov. Za varnost je posebna avtomatizacija dimnih plinov učinkovitejša in se uporablja samo za predvideni namen. Na primer, obstajajo navijači, ki se v primeru požara vklopijo in dajo dima iz atrijev in ustvarijo prevelik pritisk na stopnicah.
  Odsesavanje dima in prezračevanje

Naprava, lokacija prezračevalnega dima

Sistem za odstranjevanje dima mora biti nameščen v prostorih, kjer je verjetnost požara, nevarnost dima od strupenih snovi tako velika, da tega problema ni mogoče rešiti s preprosto odpiranjem okna. Če je prostor majhnega območja, na primer v stanovanju, potem ni posebne potrebe po postavitvi kompleksne strukture odvajanja dima. Prezračevanje prostora iz velikega kopičenja dima se v tem primeru lahko izvede s preprosto odpiranjem okna.

Namen dimnih prezračevalnih sistemov

Sistemi za zaščito dima zgradb so namenjeni nadzoru širjenja nevarnih požarnih dejavnikov v obliki dima, pepela in vročine okoli svojih prostorov, da se zagotovi varna evakuacija ljudi, gašenje požarov in ohranjanje podpornih struktur stavbe.
  Odsesavanje dima in prezračevanje

Vgradnja požarnega prezračevalnega sistema

Vgradnja prezračevalnega sistema za odvajanje dima vključuje vgradnjo dušilcev ognja in ventila za odvod dima. V krajih povezovanja prezračevanja s požarno zaščito do splošnega sistema so vgrajeni protipožarni ventili. Pokrov ostane odprt. Takoj po sprožitvi alarma se udarec spusti in dim ne vstopi v splošni sistem prezračevalnih kanalov. Dimni ventili so nameščeni v požarnih prezračevalnih kanalih. Požarni dušilniki so lahko kvadratni ali okrogli, z različnimi premeri, ki so izbrani glede na premer prezračevalnega kanala.
  Odsesavanje dima in prezračevanje

Pogostost inšpekcijskih pregledov in storitvenih dejavnosti

Tudi z uporabo najnovejše, zanesljive in visoko kakovostne opreme za upravljanje dima je celovito vzdrževanje potrebno v rednih intervalih. Pogostost popravil je odvisna od vrste opreme, kompleksnosti predmeta, različnih stopenj njegove varnosti za zdravje ljudi in seveda stanja celotnega kompleksa.
  Odsesavanje dima in prezračevanje

Kako deluje dimno prezračevanje s prisilnim odstranjevanjem?

Ko je temperatura ali raven ogljikovega monoksida višja od dovoljene, se detektorji dima sprožijo. Po tem se vsi drugi elementi odstranjevanja dima samodejno začnejo delovati:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty