niedziela, 28 października 2018

Strukture predelave

Načini uporabe zaščitne sestave

Ognjevzdržni les je lahko globok in zmeren. Prva metoda omogoča, da sestava prodre v globlje plasti lesa, zaradi česar je negorljiva. Popolno impregnacijo dosežemo z namakanjem drevesa ali potopitvijo v raztopino pod tlakom. Vendar pa te metode ni mogoče uporabiti, če je gradnja lesenega predmeta že zaključena. V tem primeru izvedemo zmerno impregnacijo negorljivega materiala. Po predhodni pripravi površine lesa se zaviralci gorenja nanašajo s pršenjem ali čopičem v več slojih.
  Strukture predelave

Ognjevarna obdelava modelov

Po statističnih podatkih je neposredna izpostavljenost ognju redko vzrok smrtnosti pri požarih. Najpogosteje žrtve povzroči propad zgradb in zadušitev zaradi vdihavanja produktov zgorevanja. Vsi gradbeni materiali, vključno z najsodobnejšimi, so izpostavljeni požaru. Pri doseganju določenih temperatur se deformirajo, če ne gorijo, s čimer se zmanjša trdnost stavbne strukture in poveča tveganje za zrušitev. Poleg tega pri segrevanju oddajajo različne pline. Da bi preprečili morebitne poškodbe in izboljšali varnost, gradbena dela nenehno izboljšujejo in poostrijo standarde za spremljanje kakovosti negorljivih del.
  Strukture predelave

Ognjevarna obdelava lesenih in kovinskih konstrukcij

LLC Stroybezopasnost izvaja ognjevarno predelavo lesenih konstrukcij, kovinskih konstrukcij, zračnih kanalov ter ognjevarne predelave tkanin in preprog.
  Strukture predelave

Kako izbrati najboljšo zaščito?

Možna je neodvisna izbira visokokakovostne protipožarne zaščite. Za to morate zapomniti nekaj priporočil. Najboljša konsistenca za lesni premaz je pasta ali mastiks. Homogena masa polno zapolnjuje pore materiala in tako tvori gosto zaščitno plast. Edini negativen je neatraktiven videz obdelane površine.

Kjer je morda potrebna zaščita pred požarom

Trenutno je požarna zaščita morda potrebna za najrazličnejše materiale, kot so lesene konstrukcije, tkanine, preproge, kovinske konstrukcije in mnogi drugi. Posebno priljubljena je negorljiva obdelava lesnih izdelkov, ker je ta material zelo dovzeten za gorenje. Toda strokovnjaki, ki uporabljajo posebne formulacije in orodja, lahko zmanjšajo stopnjo požarne nevarnosti na minimum.

Ognjevarna obdelava kovinskih konstrukcij, zračnih kanalov, lesenih konstrukcij, kabelskih izdelkov

V skladu z gradbenimi predpisi in predpisi (SNiP 21-01-97) so stavbe in požarni oddelki razvrščeni glede na minimalno požarno odpornost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty