czwartek, 1 listopada 2018

Banya do-it-yourself risbe

  Banya do-it-yourself risbe

Vrste in načrtovanje kopeli po vrsti "narodnosti"

Rimska kopel

Rimska kopel (terma) je sestavljen iz več sob, od katerih je prva imenovana "apoderium" in je namenjena slečenju. Sledi naslednje - topla soba, imenovana "tepidarium", nato vroča ("kalidrija") in sobe za parno sobo ("laconium"), temperatura v kateri doseže približno 85 stopinj. Nato sledi hladilno-aromatični prostor z imenom "lavarij".
  Banya do-it-yourself risbe

Kakšen les je bolje zgraditi kopel

Kakovost lesa bo odvisna od trajnosti kopeli. Paziti bi morali ne samo na kakovost samega lesa, temveč tudi na obdobje, v katerem je bilo pridelano. Les, ki se uporablja v postopku gradnje, je treba založiti pozimi. Nato je drevo položeno tako, da ima rokavice. Njegovo trajanje je 1 mesec. Le takrat se material lahko obdeluje v skladu z vsemi zahtevami.
  Banya do-it-yourself risbe

Najprimernejši projekti savne za izdelavo savne

Za udobno kopanje je potrebno upoštevati njegovo postavitev. Ker je večina kopališč zgrajena v velikostih, ki niso manjši od 3,5 * 3,5 metra, in stavba mora imeti vsaj parno sobo, počivališče, čakalno sobo in kopalnico, priporočamo, da uporabite naslednje risbe za izgradnjo kopel z lastnimi rokami:
  Banya do-it-yourself risbe

Police v kopeli z lastnimi rokami - risbe in diagrami

Torej ste se odločili, da boste police v kopeli z lastnimi rokami. V fazi načrtovanja boste potrebovali fotografije, risbe in diagrame. Konec koncev je najbolje, da se eno vozlišče ali police kot celota zgodi enkrat kot prebrati na stotine strani opisa, kako to storiti.
  Banya do-it-yourself risbe

Pripravite kotel v kopeli s svojimi rokami

Dobra alternativa peči za opečno kopel je kovinski kotel z grelcem. To je mogoče storiti z lastnimi rokami, ki imajo spretnost varjenja in v kakovosti ne bodo prinesli k nakupu. Material za izdelavo kotla je lahko kovinska cev, debeloslojni sod ali pločevina.
  Banya do-it-yourself risbe

Cilindrični kotli

Najlažji način izdelave kotla za kopanje iz cevi z debelimi stenami (6-8 mm). Lahko vzamete tankozidno cev ali celo železno cev, vendar dolgo časa takšna peč ne bo služila. Torej bo cev s premerom 400-500 mm do 1 m dolžine izgorevalne komore. Variti je treba na dno in pokrov jeklene pločevine debeline najmanj 5 mm. Tovrstni kotel v kadi je mogoče izvesti brez rešetke, vse operacije se izvajajo preko nakladalnih vrat. Zunanji kanal za njeno namestitev je lahko pravokoten ali okrogel, njegova dolžina je enaka debelini stene kopeli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty