środa, 31 października 2018

Popravite cementni pesek

  Popravite cementni pesek

Stara površina

Stari cementni pesek ima lahko razpoke, čipe ali praznine z odvajanjem iz betonskega dna. Najprej je treba površino estriha preveriti zaradi vidnih poškodb. Potem morate vzeti kovinsko debelo palico in nežno potegniti celotno površino talne estriha. Če so detajli ali prazna območja, bo zvok prisluškovanja na teh mestih gluh, drugačen od zvoka dobrega kravato. V primeru poškodb na velikih površinah, ki zasedajo več kot tretjino površine tal, je bolje odstraniti staro cementno pesek in jo zamenjati z novim. Če gre za nepomembno škodo na majhnih mestih, je predmet popravila.
  Popravite cementni pesek

3. Popolna zamenjava cementnega peska.

Za montažo monolitnih estrihov iz cementne peskane malte so uporabljali vse vrste Portland cementa, žlindre Portland cement, pozzolanski Portland cement (GOST 10178-85 *). Pesek (GOST 8736-85 in GOST 10268-80) mora imeti velikost delcev ne več kot 5 mm.
  Popravite cementni pesek

Priprava površine

Vezati napravo s pripravo osnove. Za to odstranite oljne in maščobne madeže, ostanke kiti, barve in raztopine, šivi med stenami in talne plošče pa zatesnite s cementno peskano malto. Po čiščenju talnih površin pred prahom in umazanijo se za boljšo oprijem na površini prevleče temeljni premaz in nato vodotesnost spodnjega dela pregrad, tako da vlaga ne prodre skozi stene.
  Popravite cementni pesek

↑ Priprava mešanice. Samo zapleteno

Če ste se spopadli s svetilniki, se lahko tudi spoprime s pripravo mešanice za estrih, ker ni potrebe po posebnem umu, dovolj je, da sledite nekaterim pravilom in opazujte deleže.
  Popravite cementni pesek

Cementno-peskovita estriha

Cementno-peskovita estriha za talno oblogo ne zahteva dodatne poravnave. Ta vrsta estriha je priporočljiva za tla s sistemom ogrevanja vode (talno ogrevanje). Pravilna cementno-peskovna estriha z elastiko odstranjuje razpoke in zagotavlja odlično toplotno in zvočno izolacijo.
  Popravite cementni pesek

Tehnologija uporabe samorazlivnih mešanic (samonivelirnih tal)

V primeru, da vam ni treba izdelati debelega sloja talne estrihe, lahko površino poravnate z samorazlivnimi mešanicami. Tudi te mešanice se uporabijo tik pred polaganjem ploščice ali parketa in drugih talnih oblog. To je posledica dejstva, da se cementni estrih sčasoma izbriše. Tudi med popravili. Oblikujeta se jame in nepravilnosti, ki bodo posledično vodili bodisi v odpadne plošče ali pa na zalivanje parketa ali laminata.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty