piątek, 2 listopada 2018

Polaganje granitne tehnologije

Tlakovana orodja in materiali

Preden začnete polagati granitne plošče, morate ustrezno pripraviti podlago. Pomembno je, da takoj kupite vsa orodja in materiale, ki bodo potrebni pri delu. To bo znatno zmanjšalo čas polaganja, omogočilo enostavnejše in višje kakovosti.
  Polaganje granitne tehnologije

Vgradnja granitnega kamna na navpično podlago

Granit v obliki kamna, ki ima samo eno ravno stran, se pogosto uporablja za obloge različnih podpornih zidov in ograj, ostalo pa je kompleksen naravni relief. Ali je kamen popolnoma neskladen. Za obloge se najpogosteje uporablja frakcija 20-40 cm. Zelo je dobro, da izberete material ročno, da dobimo estetski rezultat. Če za polaganje nima nobenih ravnin, se kladivo razcepi na 2-3 dela, ki imajo ravne robove. Namestitev se izvaja na enega od treh najbolj priljubljenih načinov:
  Polaganje granitne tehnologije

Pripravljalna dela

Če položite granitne ploščice na cesto, potem pripravite naslednje orodje: lopato, vrvico s kljukico, veliko kapaciteto, krtačo, grablje, letev, gumijast kladivo, lopatico. Rake mora imeti dolžino od 1,5 do 2 metra. S svojo pomočjo lahko pri načrtovanju ugotovite in popravite površinske nepravilnosti.

Tehnologija polaganja granitnih ploščic

Tehnološko se postopek polaganja granitnih ploščic na tleh ali stenah v prostoru razlikuje od vgradnje granitnih ploščic na fasade, ploščadi ali vhodne skupine. Pri notranjih delih se običajno uporablja ploščica iz naravnega kamna debeline 20 mm. Ta ploščica prihaja iz Španije, ki je znana po zelo kvalitetni keramiki v svetovnem merilu. Uporabljamo ga sami in priporočamo našim strankam, naj uporabijo Weisbau lepilo (Weissbau) za polaganje granitnih ploščic na tleh v sobi ali na stenah v kopalnici. V naši praksi je veliko boljši od bolj priljubljenega Unis lepila (Eunice).
  Polaganje granitne tehnologije

Tehnologija polaganja talnih oblog iz granita

Kako položiti tla iz granita? To sploh ni težko! Najprej morate izbrati sliko, ki mora biti izdelana iz različnih velikosti in barvnih pravokotnih elementov. Za delo je potrebno imeti stroj za rezanje kamna. Pomagal vam bo pri prilagajanju oblike in velikosti posameznih plošč.
  Polaganje granitne tehnologije

Tehnologija polaganja granita

Tehnologija polaganja granita je precej dolgotrajen proces, ki od strokovnjaka zahteva posebne izkušnje pri izvajanju takšnega dela. Poleg tega lahko napake pri pripravi površine povzročijo poslabšanje kakovosti opravljenega dela.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty